Sabtu, 4 Januari 2014

BALISTIK : Lakonan Rosyam Nor, Rita Rudaini
Assalamualaikum.Hye ! . Selamat malam ! dan SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH .
Entry yang kedua untuk tahun 2014. Apa yang fatin nak updates? Ok, baca tajuk entry nie. Dah baca ? Good!! Fileem BALISTIK bakal menemui peminat di tanah air. Nak tahu cerita ini mengisahkan tentang apa ? Jom review. :)
balistik, sinopsis filem balistik, rosyam nor, rita rudaini, balistik lakonan rosyam nor & rita rudaini,

Balistik merupakan sebuah filem aksi yang mengangkat tema gangsterism dengan suntikan drama dan kasih sayang selain membawa mesej tersendiri kepada penonton tempatan.Filem ini akan dibarisi oleh pelakon-pelakon popular seperti Rosyam Nor, Rita Rudaini, Adi Putra, Raykarl, Dato’ Rahim Razali, Jack Lim dan Mei Yan.


balistik, sinopsis filem balistik, rosyam nor, rita rudaini, balistik lakonan rosyam nor & rita rudaini,SINOPSIS FILEM BALASTIK  Balistik mengisahkan perjalanan hidup Saga lakonan Rosyam Nor yang bekerja sebagai pembunuh upahan. Saga juga merupakan suami kepada Salina (Rita Rudaini). Mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Rykarl (Rykarl Iskandar).

Kegiatan aktif Saga dalam dunia kongsi gelap membuatkan kehidupannya berisiko tinggi dan sentiasa terdedah kepada bahaya. Gaya hidupnya memaksa Saga untuk mengambil keputusan berpisah dengan Salina. Namun, anaknya di bawa bersama.

Enam tahun kemudian, Saga sudah pun membina hidupnya dengan aktif dalam dunia gangsterism bersama temannya, Jack (Jack Lim). Rykarl dibesarkan oleh Saga tanpa kasih sayang seorang ibu. Anak kesayangannya yang sudah pun bersekolah tadika itu sangat rapat dengan gurunya, Zira. Keakraban ini akhirnya mewujudkan rasa sayang Zira kepada Saga, ayah Rykarl.

Setelah sekian lama, Salina kembali muncul dalam hidup Rykarl dan Saga. Namun, pada ketika itu, Salina sudah pun berkahwin dengan Nizam lakonan Ady Putra yang merupakan rakan baik Saga di rumah anak yatim sewaktu kecil.

Saga dan Nizam tersepit dalam dua situasi, Nizam yang berdiri di landasan undang-undang dan Saga yang terpaksa menurut arahan ketuanya untuk membunuh rakan baiknya, Nizam.

Balistik bukan saja membariskan pelakon terkenal dengan lakonan yang hebat, malah filem ini turut mempamerkan sebuah plot cerita, aksi dan kemelut dunia gangsterism yang penuh drama dan air mata.balistik, sinopsis filem balistik, rosyam nor, rita rudaini, balistik lakonan rosyam nor & rita rudaini,balistik, sinopsis filem balistik, rosyam nor, rita rudaini, balistik lakonan rosyam nor & rita rudaini,balistik, sinopsis filem balistik, rosyam nor, rita rudaini, balistik lakonan rosyam nor & rita rudaini,


Jangan lupa untuk menonton filem ini di pawagam 09/01/2014 Tiada ulasan:

Catat Ulasan