Sabtu, 31 Januari 2015

Lirik Lagu : Hujung Waktu - Azhael

lirik lagu, lirik lagu hujung waktu, lirik lagu hujung waktu azhael, oficial video hujung waktu azhael, azhael af
HUJUNG WAKTU- AZHAEL



Biarpun bintang jatuh
Langit gugur hingga hujung waktu

Bila tahu isi hati
Ku tahu kau akan lari pasti
Ku rasakan

Biar jadi tanda tanya
Biar ku simpan di dada saja
Ku rahsiakan

Sampai mati masih ku membisu
Walau aku merasakan
Aku cinta padamu walau tiada lagi
Hijau bumi masih terabadi

Aku cinta padamu
Biarpun bintang jatuh
Langit gugur hingga hujung waktu

Mengapa baru terjaga
Mengapa baru ku sedar
Melihat dunia ku
Kian runtuh tanpamu

Bodohnya ku menyendiri
Segalanya ku sembunyi
Namun ku harus luahkan jua

Aku cinta padamu
Walau tiada lagi
Hijau bumi masih terabadi
Aku cinta padamu
Walau tiada lagi
Hijau bumi masih terabadi

Aku cinta padamu
Biarpun bintang jatuh
Langit gugur hingga hujung waktu




Filem : Bangunan

filem, filem terbaru 2015, filem bangunan

Filem bergenre seram ini dibintangi oleh Khir Rahman, Syed Hussien, Aqasha, Osh, Yusran Hashim, Azmi Musa, Wan Shahidi dan ramai lagi diterbitkan oleh Excellent Pictures.
Filem ini menggarap kisah Khir Rahman, Sein dan Aqasha ketika menyiapkan produksi sebuah filem. Mereka kemudiannya mengubah hala produksi tersebut ke arah kisah aneh yang dialami mereka di sebuah bangunan.







Khamis, 29 Januari 2015

RESEPI : Kacang Potong








resepi kacang potong, resepi kacang



Bahan2:
  • • 600g kacang tanah - digoreng tanpa minyak
  • • 100g bijan- digoreng tanpa minyak
  • • 600g gula pasir 
  • • 2 camca besar magerin

Cara2:
  1. masak gula hingga semuanya hancur.masukkan magerin
  2. bila magerin dah larut dalam gula, masukkan kacang dan bijan, gaul rata
  3. canai adunan yang dah rata tadi setebal 0.5cm -1 cm, ikut cita rasa masing2,
  4. bila dah canai cepat2 potong.nanti adunan keras dah susah nak potong, pastikan pisau anda tajam
  5. cara-cara 3 dan 4 tu agak mencabar anda kena bertindak pantas, cabarannya ialah kena bertindak semasa adunan panas dan adunan cepat membeku. kalau adunan dah beku susah sikit nak potong.





RESEPI : Strawberry Banana Milk Shake






resepi strawberry banana milk shake, resepi milk shake, resepi strawberry milk shake







Bahan-bahan

  • 2 biji pisang
  • 500ml susu segar perisa strawberi
  • 2 biji strawberi
  • 1 cup yogurt

Cara-cara

  1. Blend kesemua bahan-bahan diatas.
  2. Tuangkan ke dalam gelas. Tambahkan ais jika suka.
  3. Sedia untuk dihidangkan.





SELAMAT MENCUBA #cp
#SharingIsCaring



Isnin, 19 Januari 2015

RESEPI : Pizza



Belum terlambat lagi untuk wish SELAMAT TAHUN BARU . This is my first entry in 2015 . 
enjoy it !
resepi pizza

Bahan-bahan ( loyang 11" )

  • ** Untuk doh pizza **
  • 200g / 2 cawan tepung gandum
  • 20g / 2 st yis segera
  • 3g / 1/2 st garam
  • 5g / 1 st gula
  • 10g / 2sb minyak sayuran atau minyak zaitun
  • 1/2 cwn air suam untuk menguli
  • ** Untuk sos pizza **
  • 1 labu bawang besar - cincang halus
  • 2 ulas bawang putih - cincang halus
  • 2 biji tomato - cincang halus
  • 2 sb minyak masak
  • 3 sb tomato puri
  • 2 sb sos tomato
  • 3/4 st gula
  • 1 st oregano
  • garam & gula
  • ** Untuk Topping **
  • Udang, sosej, daging ayam, daging lembu
  • Lada benggala hijau atau merah, tomato
  • Cendawan butang, bawang besar, nenas
  • Keju untuk pizza

Cara-cara

  1. ** Untuk doh pizza **
  2. Campur tepung gandum,yis,garam,gula dan minyak dalam mangkuk besar. Gaul rata. Masuk air suam sikit2 dan uli hingga jadi doh lembut & tidak lekat di tangan.
  3. Sukatan air bergantung pada tepung gandum yang digunakan, agak2 supaya doh tidak melekat di tangan. Masuk doh dalam bekas besar yang telah disapu sedikit minyak.Tutup bekas dgn plastik cling.
  4. Letakkan mangkuk dalam tempat yang panas selama 60minit supaya doh naik sekali ganda.
  5. Minyakkan acuan pizza atau loyang yang nak digunakan. Canai doh menjadi bulat setebal 2cm. Masuk doh dalam loyang hingga menutupi loyang. Biarkan sebentar 10minit supaya kembang sedikit.
  6. Cucuk adunan dengan garpu supaya tak gelembung semasa membakarnya. Kemudian bolehlah disapu permukaannya dengan sos pizza.
  7. Parutkan 1/3 keju. Taburkan pula sayur,daging atau ayam serta bahan2 lain mengikut selera sendiri. Akhir sekali taburkan baki keju tadi.
  8. Bakar selama 25-30minit pada suhu 200 degree.
  9. ** Untuk sos pizza **
  10. Tumis bawang hingga naik bau. Masuk bahan2 yang lain. Masak sampai agak pekat. Tutup api & sejukkan sebentar.



Selasa, 23 Disember 2014

RESEPI : Cup Cake Chocolate

resepi cup cake chocolate, resepi cup cake coklat
Bahan-bahan:

* 100g Serbuk Koko*
* 180g Gula pasir*
* 1 tin Susu sejat*
* 200g Minyak Masak Sayuran*
* 250g Susu Pekat*
* 4 biji Telur - pukul sehingga berbuih
* 150g Tepung Gandum
* 1 st Soda Bikarbonat
* 1st Baking Powder

*Papercups/kertas cawan secukupnya

Cara-cara

1. Campurkan kesemua bhn bertanda* dan masak dgn api perlahan sehingga licin dan gula cair sepenuhnya. Tak payah sampai menggelegak.
2. Satukan dgn telur yg di pukul tadi dgn hand whisk. Gaulkan bhn2 kering & campurkan sedikit2 sehingga sebati sambil terus dikacau dengan hand whisk. Setelah sebati,tapis adunan kek untuk mendapatkan tekstur kek yang halus dan benar2 sebati.
3. Masukkan adunan separas 2/3 ke cawan kertas. Memandangkan adunan agak cair,adalah mudah untuk menuang adunan menggunakan jug ke dalam papercup. Bakar selama 20 minit bergantung pada jenis oven dan saiz papercup.
4. Sejukkan dahulu sebelum di hiaskan dgn buttercream atau hiasan pilihan..enak juga dihidangkan begitu sahaja.. Selamat mencuba!


Khamis, 18 Disember 2014

POP KREW TV9




pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

Hi. Assalamualaikum dan Salam sejahtera . Apa khabar ? Sihat ? Ok, dah baca tajuk entry untuk hari ini ? Dah ? Owhhh, bagussssss . POP KREW semua dah tau kan rancangan televisyen yang popular tu kan  . kan ? kan ? 
6 Krew. 2 Teraju. 1 Arena.
Pop Krew, sebuah rancangan realiti terbaharu yang mempersembahkan bakat remaja-remaja yang versatil, iaitu berkebolehan untuk menyanyi dengan baik, boleh menari, berimej segar dan menarik. Dengan bimbingan dua penghibur terkenal sebagai ‘coach’ manakala juri tetap bagi rancangan ini ialah Edry Abdul Halim dan Altimet . Pengacara bagi rangan ini ialah Nana Mahazan dan Deen Hot FM. Pop Krew terbahagi kepada dua kumpulan iaitu Team Tomok dan Team Stacy . Bagi kumpulan Team Tomok ialah NOVEMBOYS, BRIGED dan AURORA manakala untuk Team Stacy ialah  BAEQ,5 BEATS serta ALGEBRA . AURORA dari Team Tomok dan BAEQ dari Team Stacy telah tersingkir dari rancangan ( apa- apa perjalanan anda baru bermula ). Kumpulan yang berjaya untuk ke peringkat separuh akhir ialah NOVEMBOYS, BRIGED, 5 BEATS dan ALGEBRA . Siapakah yang akan layak ke peringkat akhir ? Jangan lupa saksikan Pop Krew Sabtu ini .



pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

NOVEMBOYS


pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

5 BEATS


pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

TENAGA PENGAJAR & JURI TETAP

pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa



pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

AURORA

pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

ALGEBRA


pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa



pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

BRIGED

pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa

BAEQ

pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa


NANA MAHAZAN & DEEN HOT FM


pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa



pop krew tv9, pop krew, novemboys pop krew, briged pop krew, aurora pop krew, baeq pop krew, 5beats pop krew, algebra pop krew, haqiem rusli, adam malek, wan shahjuddin, bahran, fifa



Jangan lupa saksika Pop Krew Sabtu ni bersamaan 20 Disember 2014
selepas siaran langsung bola sepak piala AFF SUZUKI 



#popkrew #novemboys #5beats #algebra #briged 
#nana mahazan 


Sharing is caring . Untuk kongsian bersama .