Khamis, 27 Mac 2014

Novel : Kahwin 6 Bulan Aje ?!

 
 
 
 
novel kahwin 6 bulan aje?, sinopsis novel kahwin 6 bulan aje?, novel keluaran 2014,
 


SINOPSIS : KAHWIN 6 BULAN AJE ?RANIA IXUNA Seorang gadis comel yang mempunyai pelbagai kelebihan. Kelebihan yang membuatkan semua mata membulat dan rahang hampir terjatuh setiap kali melihatnya.
EMIR ENRIQUE… Seorang pemuda biasa dengan perangai yang biasa-biasa. Tidak menyangka hidupnya akan berubah apabila berkahwin dengan si comel yang digelar ‘raksasa’ oleh sepupunya itu! Si comel yang merupakan cinta pandang pertamanya!
“Sayang, sayang nak pakai baju pengantin warna apa?” - Emir
“Hitam.” - Ixuna
“Sayang ingat kita nak berkabung ke pakai pakaian pengantin warna hitam? Warna lain?” - Emir
“Warna kelabu tahi anjing.” - Ixuna
Grrr… Lain?!” - Emir
“Lut sinar.” - Ixuna
“Dah gila nak pakai baju lut sinar? Nak suruh semua orang nampak badan kau tu ke? Bila dah kahwin nanti, diri kau hanya untuk tatapan aku saja!” - Emir
Itu cerita sebelum Emir menikahi Ixuna, selepas kahwin…
Emir ingin merasa air tangan isterinya, Ixuna malas nak layan… Emir hadiahkan bunga untuk isteri comelnya, bunga beralih tangan kepada kakak iparnya… Emir minta kiss, siku makannya! Dan Emir minta pelukan kasih sayang, seterika panas yang Ixuna berikan!
Akankah berterusan ikatan perkahwinan yang diatur oleh kedua-dua belah keluarga itu? Atau terus terputus setelah tempoh tamatnya enam bulan seperti yang diungkap oleh si gadis comel rupawan lagi kuat makan itu?
 
 Semenanjung : RM28
Sabah/Sarawak : RM31
 
 
 
Tidak terlihat pada mata bukan beerti tiada... Tidak terlihat pada mata bukan berhenti percaya...
 
 
 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan