Isnin, 22 Julai 2013

RESEPI : Puding Roti Perang Bercoklat

resepi puding , resepi puding roti , resepi puding roti perang , resepi puding roti perang bercoklat , resepi puding roti bercoklat



Bahan-bahan:

1/2 buku roti perang - dihiris
250 ml susu segar
250 ml krim putar
125 gm gula
5 biji telur
10 ml esen vanila
80 gm serbuk koko
50 gm kismis
100 gm coklat masakan - diparut




Cara menyediakan:


1. Masukkan hirisan roti perang dan kismis ke dalam loyang. Ketepikan.
2. Pukul telur, gula dan esen vanila sehingga kembang.
3. Masukkan krim putar, susu segar dan dan serbuk koko.
4. Pukul lagi sehingga sebati.
5. Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang.
6. Taburkan parutan coklat di atasnya.
7. Bakar selama 30 minit pada suhu 180 darjah Selsius.


SELAMAT MENCUBA !
SELAMAT BERPUASA!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan